Valašskomeziříčtí občané si stěžují na hluk z dětského hřiště

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Obyvatelům ulice U Vodojemu ve Valašském Meziříčí vadí hluk z dětského hřiště. Podali proto na radnici petici, ve které žádají o úpravu jeho provozu, řekla serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Na petici se podepsalo 63 občanů. „Uvedli, že největší hluk způsobuje oplocení. A i když je plot poměrně vysoký, stává se, že přes něj přeletí míč a rozbije sklo auta nebo zlomí anténů a podobně,“ uvedla vedoucí útvaru interního auditu Hana Plevová.

Podle ní lidé dále poukazují na to, že provozní řád neodpovídá skutečnosti, protože hřiště je v provozu celoročně a v letních měsících až do půlnoci. „Vyskytuje se tam dospívající mládež, která se chová hlučně a nevhodně,“ doplnila Plevová. Lidé proto požadují zajištění technické úpravy ke snížení hlučnosti a instalaci sítí, aby míče nepadaly na parkující vozidla.

Na místo už několikrát vyjela i městská policie. „Areálu věnujeme pozornost s ohledem na několik oznámení o prázdninách,“ řekl velitel strážníků Ivan Kadora. Policisté budou nadále provádět pravidelný dohled nad dodržováním provozního řádu dětských hřišť a veřejných sportovišť ve městě.

Město na petici zareaguje tím, že nainstaluje ochranné sítě a upraví oplocení. „Tím by se měla snížit hlučnost,“ dodala Votrubová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x