Z cyklostezky v Ústí u Vsetína opět zmizely lavičky

VSETÍN - Vsetínská radnice řeší už druhou krádež laviček, které sloužily lidem na cyklostezce poblíž řeky Bečvy v Ústí u Vsetína. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Mobiliář zde byl nainstalován letos v dubnu, poprvé byly lavičky z odpočívky odcizeny v samotný den instalace a podruhé nyní. Druhý nákup laviček ve výši 15 tisíc korun bude město opět hradit ze svého rozpočtu.

Značné zklamání z krádeže vyjádřila také starostka Vsetína Iveta Táborská. „Bylo zde vybudováno kvalitní zázemí pro všechny, kteří cyklostezku využívají. Za necelého půlroku, kdy jsou nová odpočívadla k dispozici, je to už podruhé, co byly ze stejného místa lavičky odcizeny. Zvažujeme, zda má vůbec cenu něco znovu budovat. Apelujeme proto na občany, aby v případě, že tyto lavičky kdekoliv náhodně spatří, aby se obrátili na městskou policii na číslo 156,“ uvedla starostka Iveta Táborská.

Vsetínský místostarosta Petr Kořenek zároveň připomněl, že vandalismus není ve městě žádnou výjimkou. „Letos na jaře například na Trávníkách neznámý řidič najel do dopravní značky a ujel. Přibližně ve stejné době ve stejném sídlišti vandalové poškodili čerstvě vysázené stromy. O zničených odpadkových koších ani nemluvím. Opakovaně také mizejí vodovodní umyvadlové baterie na toaletách městského úřadu,“ vyjmenoval cíle zlodějů a vandalů Petr Kořenek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x