Ligová pauza: poklid ve Slovácku ani náhodou

Nejvyšší fotbalová soutěž má přestávku, Slovácko je po šesti kolech čtvrté a fanoušci sní své sny. Třeba o podobném umístění po třicátém kole a účasti v Evropské lize. V klubu se ale dějí věci...

Fandové se ve velkém chystají na Pohár České pošty do Zlína. Derby už všem chybělo. Mimochodem se na fotbal ve velkém připravují i sympatizanti hokejových ševců a atmosféra na stadionu ve Zlíně bude asi pěkně hustá.

Svěřenci trenéra Habance mají v kabině novou tvář. Přichází na hostování. Posilou je pětadvacetiletý Tomáš Dočekal, dříve hrající ve Viktorii Žižkov, teď kmenový hráč polského Piastu Gliwice. Typologicky trochu připomíná Libora Doška. Zatím mu chybějí jeho góly, ale co se výšky týče, jen šest centimetrů. „Mám se od koho učit, ideální, doufám, že si s Liborem i zahraji,“ říká 193 centimetrů vysoký forvard.

Do 30. června 2016 si klub pojistil novým kontraktem služby jednoho z pilířů základní sestavy Jiřího Valenty.

Ve čtvrtek ráno zamíří řada fotbalistů Slovácka do uherskohradišťské nemocnice. Otestují jim krev a zařadí do registru dárců kostní dřeně. V ideálním případě budou moci zachránit lidský život. Bude u toho i jedna z iniciátorek, šéfka luhačovického občanského sdružení Korunka Veronika Záhorská. „Už teď klukům díky, ale má to i další podtext. Jejich příklad by měl přitáhnout fandy, potenciální dárce, kteří jsou stejně jako oni v ideálním věku do třiceti let,“ vysvětluje Záhorská hlubší smysl akce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x