Ve Valašském Meziříčí otevřou workoutové hřiště

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice otevře v sobotu ve 14 hodin nové workoutové hřiště na ulici Vodní. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Renata Votrubová.

Hřiště bude veřejně přístupné a každý bude mít možnost si zdarma zacvičit. Město za něj zaplatilo 350 tisíc korun.

Při slavnostním otevření se předvede profesionální street workout skupina Phoenix Workout z Prahy. Pro zájemce aktivního cvičení je připraven workshop, na kterém budou k vidění cvičební triky v podání profesionálů.

„Na začátku dubna mi přišel e-mail od skupinky mladých kluků, zda bychom neuvažovali o vybudování workoutového hřiště pro dospělé. Že jim tady něco takového chybí. Nápad nás zaujal a tak jsme se začali pídit po tom, co vlastně ten workout je. Nové hřiště obsahuje základní sestavu, kterou je možné do budoucna rozšiřovat. Plánujeme také využití celého okolního prostoru v ulici Vodní pro sportovní a relaxační účely,“ prozradila Hana Skácalová, vedoucí odboru školství, kultury a sportu.

Nově vybudované hřiště zapadá podle místostarosty Jiřího Pernického do celkové koncepce využití obou stran nábřeží Bečvy pro sportovní, kulturní a volnočasové vyžití občanů i návštěvníků města.

Workoutové hřiště je jakási posilovna pod širým nebem. Jedná se o sestavu hrazd a žebříků, na níž je možno provádět nejrůznější aktivity, posilovací cviky a triky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x