První dvě školky ve Valašském Meziříčí získaly bezpečnostní chodítka

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice investovala do nákupu dvou speciálních chodítek Walkodile, které dětem v mateřských školách zajistí větší bezpečnost při procházkách po městě. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

Bezpečnostní chodítka zatím putovala do dvou mateřských škol, a to Vyhlídka a Seifertova. V budoucnu ale budou speciální pomůckou možná dovybaveny i další mateřské školy ve městě.

Systém Walkodile zabraňuje dětem nečekaně vstoupit do vozovky. Hlavním důvodem nákupu této praktické bezpečnostní pomůcky je neustále se zvyšující hustota dopravy ve městě a s ní spojená rizika úrazů. „Pokud se pomůcka osvědčí, zvážíme možnost nákupu i pro ostatní meziříčské školky,“ sdělil místostarosta města Miroslav Krchňák.

Pomůcka svým tvarem připomíná krokodýla a kromě toho, že eliminuje riziko vzniku případného úrazu či nehody, děti je také mnohem lépe vidět na silnici. „Na sobě totiž mají oblečeny reflexní postroje,“ vysvětlil za dodavatelskou firmu Pavel Fischer. Dodal, že Walkodile je určen pro děti ve věku od tří do sedmi let a v jednom okamžiku ho může používat až šest dětí.

Město na nákup praktické pomůcky uvolnilo ze svého rozpočtu bezmála 50 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x