Nová sezona ve zlínském divadle nabídne Oněgina i Tomáše Baťu

ZLÍN - Městské divadlo Zlín odstartuje v sobotu 13. září novou sezonu a diváci se mohou těšit na pestrou nabídku inscenací. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí divadla Hana Vondrášková.

Zlínské divadlo zahájí v pořadí už 69. sezonu a podle umělecké šéfky divadla Hany Mikoláškové bude sezonou prolínání. „69. sezona je pro mě sezonou prolínání, což vychází jednak z čísla 69, které je numerologickou obdobou symbolu jin-jang, a jednak ze zaměření na témata hledání kořenů a vztahových archetypů. Vzájemnost, obousměrnost, jedno v druhém nebo fyzikálně akce-reakce jsou pro mě tématy nové sezony,“ vysvětlila Hana Mikolášková.

Zlínské divadlo sestavilo pro své diváky nabídku, která se skládá z klasické i soudobé, světové i české dramatické tvorby: ve Velkém sále představí satirickou komedii Agent František ve službách Sherlocka Holmese, klasiku Evžen Oněgin, komedii Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete a Dokonalou svatbu. V první části třídílného cyklu Baťa Tomáš, živý vzkřísí divadlo fenomén Baťa a chybět nebude ani muzikál – tentokrát zbojnický – Na skle malované. V komorním Studiu Z čeká diváky hořká komedie Devět měsíců. Děti se mohou těšit na dobrodružnou inscenaci Cesta do pravěku.

„Pod stromeček divákům nadělíme původní hru Doda Gombára Baťa Tomáš, živý, která symbolicky završí rok dvou velkých baťovských výročí – 120 let od založení firmy a 100 let od narození Tomáše Bati jr. Tomáše Baťu ztvární Gustav Řezníček,“ doplnila Mikolášková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x