Ve Valašském Meziříčí začala sloužit nová zastávka MHD

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Obyvatelům Valašského Meziříčí začala v těchto dnech sloužit nová autobusová zastávka MHD, a to v ulici Nádražní. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Renata Votrubová.

Jedná se o nástupní zastávku, kde denně nastupují a vystupují desítky cestujících především z přilehlého sídliště Křižná. „Až dosud zde byl pouze označník zastávky a cestující tak neměli kam se ukrýt před nepříznivým počasím. To se nyní mění. Nechali jsme tu nainstalovat moderní prosklený zastávkový přístřešek stejného typu, jakým se postupně snažíme vybavit všechny zastávky ve městě,“ popsal vedoucí odboru komunálních služeb Václav Chajdrna.

Zastávka byla upravena dle norem pro nevidomé a slabozraké, nástupní hrana je tak vybavena signální dlažbou a zastávka je bezbariérová. „Jsem rád, že se postupně daří zlepšovat stav infrastruktury veřejné dopravy ve městě. Vedle nových zastávek, kterých bylo za poslední tři roky vybudováno už 28, je to také modernizace vozového parku městské hromadné dopravy nebo trasování více linek k důležitým cílům jako například k nemocnici, nádraží nebo obchodním centrům,“ poznamenal valašskomeziříčský starosta Jiří Částečka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x