Nový vjezd do areálu otrokovické Tomy je takřka hotový

OTROKOVICE - Z větší části hotová je už stavba nového vjezdu do průmyslového areálu Toma v Otrokovicích. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Přes prázdniny zvládli stavebníci dokončit nejnáročnější fáze projektu, kterou je most pod železniční tratí. Stavba úspěšně prošla výlukami na železniční trati, které byly nezbytné pro zasunutí dvou částí 660 tun vážícího betonového mostu na své místo. Současně s budováním železničního přemostění pracovala firma na přeložce hlavního vodovodu do Otrokovic. Po obnovení provozu na obou kolejích začaly terénní práce v bezprostřední blízkosti vjezdu. Momentálně se stavebníci zaměřili na komunikaci nového vjezdu pod železničním mostem, která by měla být hotova do září,“ upřesnila Vaculová.

Na konec listopadu je naplánováno dokončení narovnání silnice I/55 a její napojení na vjezd. Práce na silnici si v úseku za odbočkou k čerpací stanici Tlumačov – Skály vyžádují kyvadlový provoz jedním jízdním pruhem a řízení světelnou signalizací.

„Vše jde podle harmonogramu. Omlouváme se řidičům za dočasné omezení a časové ztráty. Odměnou nám bude nový bezpečný úsek silnice včetně nového vjezdu do průmyslového areálu,“ konstatoval otrokovický místostarosta Milan Plesar, který se zúčastnil pravidelného kontrolního dne stavby. Ten si nenechal ujít ani starosta sousedního Tlumačova Antonín Jonášek, jehož zájmem je vyústění kamionové dopravy z Otrokovic na dálnici.

Důležitou součástí dobudování nového vjezdu a jeho zprovoznění je také napojení na síť komunikací v samotném průmyslovém areálu. Stavební práce by měly začít v nejbližší době. Zkušební provoz nového vjezdu do areálu Toma by tak mohl být zahájen ještě v letošním roce. Úplné dokončení projektu včetně výsadby zeleně je plánováno na příští jaro.

Výstavba přijde na více než 102 milionů korun, více než 53 milionů se podařilo získat z Regionálního operačního programu Střední Morava.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x