Slovácko ve Zlíně nezaváhalo. V bitvě fandů vyhrálo 4:0

To byl rachot, takovou atmosféru pohárová utkání nemívají ani náhodou. Jenže ve Zlíně se hrálo derby se Slováckem po dlouhých sedmi letech a tak není divu, že o ně fandové projevili až nečekaně velký zájem.

Zápas se hrál velmi zajímavý, konečné skóre 0:4 ve prospěch prvoligového týmu z Uherského Hradiště je pro zlínské bojovníky hodně krušný.

Dvěma brankami se blýskl náhradník za Doška, vysoký Dočekal, který dorazil v týdnu z polského Piastu Gliwice. Když si povede takto, asi nebude problém získat angažmá poté, co je v klubu momentálně na hostování. Ve druhém poločase se trefil pro změnu dvakrát Kerbr. Zlín ale zazdil hlavně v první půli několik vyložených šancí a tak jasně postoupilo Slovácko. V dalším kole narazí na lepšího z duelu Frýdek-Místek – Baník Ostrava.

Stínem utkání byl dělobuch, který dopadl na hrací plochu v 53. minutě a se zdravotními problémy poslal do nemocnice na vyšetření domácího Hájka.

Zlínský trenér Půlpit tentokrát více chválil, než kritizoval: Na postu stopera se osvědčil Jurič, potěšili mne i Holík a Višněvský.

„My jsme vyhráli díky výborné produktivitě, pro soupeře je výsledek asi hodně krutý,“ zhodnotil zápas trenér Slovácka Habanec.

Zlínská Letná už dlouho nepamatuje takovou návštěvu. Na derby po letech dorazilo přes 4200 diváků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x