Ve Zlíně vznikla nová organizace Technické služby Zlínsko

ZLÍN - Město Zlín založilo novou společnost Technické služby Zlínsko. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Nová organizace bude spolupracovat s již fungujícími Technickými službami Zlín, s.r.o. Její činnost bude ale zaměřena především na svoz  a likvidaci odpadu pro stávající obchodní partnery, tedy pro obce a firmy sídlící mimo katastrální území Zlína.

Technické služby Zlín pak  budou zajišťovat svoz  a likvidaci odpadů pouze na území města Zlína a současně  celou řadou dalších  obslužných činností, jakými jsou například letní a zimní údržba komunikací a jejich opravy, provoz veřejného osvětlení, parkoviště, tržiště a podobně. Jelikož v tomto případě může město zadávat své organizaci zakázky bez soutěžení a napřímo, měla by se podle Dvořáka řada administrativních činností výrazně zjednodušit a zrychlit. Tím pádem se může objem činnosti,  které Technické služby Zlín pro město zajišťují, výrazně zvýšit.

Chceme z nových Technických služeb Zlínska vybudovat stejně významnou společnost, jakou jsou stávající Technické služby Zlín.  Snažíme se  směřovat jejich další rozvoj spíše do regionální úrovně,  kde v oblasti odpadů v souvislosti s požadavky připravované legislativy můžeme více spolupracovat. Současnou klientelu Technických služeb Zlín, kterou by měla od příštího roku obsluhovat nová společnost,  mohu ujistit,  že tato změna se jich téměř nedotkne.  Veškeré činností budou zachovány ve stejném rozsahu a kvalitě jako doposud,“ řekl náměstek primátora Aleš Dufek.

Na obyvatele Zlína, stejně jako na stávající obchodní partnery nemá rozdělení technických služeb žádný vliv. Se zdražováním služeb se v této souvislosti nepočítá. O zakázky budou Technické služby Zlínska soupeřit především s významnými nadnárodními společnostmi.

Nicméně zisky těchto společností končí jinde než tam, kde působí. A na to právě reagujeme. Nastává období lokalizace, kdy by si měly větší samosprávné celky pohlídat vlastnictví výroby či dodávek energií a být v této oblasti co nejvíce soběstačné,“ uvedl Dufek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x