Dobročinný běh v Lukově pomůže nemocné Michalce

LUKOV – Tuto sobotu se koná už třetí ročník Charitativního běhu Lukov. Na akci pozval veřejnost prostřednictvím serveru Zlin.cz jeden z pořadatelů Pavel Pekař.

Smyslem závodu je stejně jako vloni nejen společné sportování, ale také pomoc konkrétnímu potřebnému člověku. Tentokrát se jedná o malou Michalku Macurovou z Holešova, která je od narození těžce nemocná a vyžaduje speciální čtyřiadvacetihodinovou péči své rodiny.

Michalka dýchá pomocí takzvaného slavíka, potravu přijímá hadičkou zavedenou do žaluku, několikrát denně musí inhalovat a nedílnou součástí jejího života jsou léky a lékařské přístroje. „Je závislá na pomoci druhých, nedokáže komunikovat s okolním světem tak, jak jsou lidé zvyklí. Není schopna sama se zapojit do života, a tak její rodina hledá možnosti, jak ji aktivizovat, ale hlavně, jak jí zpříjemnit pobyt na světě,“ uvedl Pekař.

K tomu má přispět i výtěžek ze startovného. „Každý běžec, rodina či zástupce firmy, kteří se zúčastní Charitativního běhu Lukov, zaplatí za start stokorunu. Samozřejmě ale každý z účastníků běhu může přispět částkou vyšší,“ vzkázal pořadatel.

Startovat se bude v sobotu v 15 hodin od lukovské farní zahrady, registrace běžců začne půl hodiny předtím. Trasa běhu povede po lukovské cyklostezce a účastníci si mohou zvolit její délku od čtyř do dvaceti kilometrů. „Po běhu bude připraveno na farní zahradě občerstvení a také výtvarná dílna, kde si mohou zájemci vlastnoručně zkrášlit svá trička,“ pozval Pekař.

Na běh se mohou lidé přihlásit na stránkách www.behlukov.cz nebo přímo na místě.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x