V úterý a ve čtvrtek tak hospitalizovaní pacienti dostávají večer teplé jídlo. Doposud měli pacienti večer k dispozici pouze studenou kuchyni.
Za občasná teplá jídla jsou pacienti rádi. „Změnu vítají. Poprvé jsme teplé večeře vydávali v úterý 2. září a z celkového počtu 1 562 vydaných jídel jich bylo celkem 465. Ten den jsme vařili 37 různých diet,“ poznamenala manažerka nelékařského zdravotnictví a kvality Uherskohradišťské nemocnice Jitka Bílková.
Nejčastěji se vaří racionální strava, jídlo pro diabetiky a také geriatrická dieta. Možnost objednat si teplnou večeři mají od září také zaměstnanci nemocnice, kteří jsou v danou chvíli ve službě. „Uherskohradišťská nemocnice zaměstnává tři nutriční terapeutky, které vybírají suroviny, normují jednotlivá jídla, kontrolují kvalitu a skládají jídelníček pacientů,“ dodala Lipovská.