Otrokovická knihovna vyhlašuje amnestii na poplatky

OTROKOVICE - V rámci Týdne knihoven, tedy od 6. do 12. října, se může v otrokovické knihovně každý zájemce zaregistrovat zdarma, zapomnětlivcům budou prominuty poplatky za nevrácené knihy, nebude chybět tradiční burza knih, besedy nebo pasování žáků na čtenáře. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Lidé díky amnestii i možnosti bezplatné registrace mohou ušetřit několik desítek korun. Pokuty za upomínky činí 20 až 100 korun, dle doby promeškání. Za registrační poplatek zaplatí dospělí 100 a děti 50 korun.

„Knihy nás obohacují v každém věku, proto jsme se tímto způsobem rozhodli podpořit čtenářství. Díky osvobození od registračního poplatku si lidé mohou na rok vyzkoušet členství zdarma. Především děti zjistí, jaké možnosti knihovna skýtá,“ konstatoval starosta města Otrokovice Jaroslav Budek.

Amnestie na poplatky ale není jedinou akcí, která bude už 18. ročník Týdne knihoven provázet. Od pondělí 6. října do středy 8. října se uskuteční burza knih v obřadní síni městského úřadu. Všichni zájemci, kteří mají doma knihy, o něž už nestojí, a přesto je nechtějí jen tak vyhodit, mohou tyto svazky bezplatně poskytnout do burzy, a to čtrnáct dnů předem, tedy od 22. září do hlavní půjčovny Městské knihovny Otrokovice. Při samotné burze si zájemci budou moci nabízené knihy prohlédnout a zakoupit za manipulační poplatek ve výši 10 korun za kus. Neprodané knihy nebudou vraceny.

Knihovna myslí i na začínající čtenáře. Druháci, kteří se v prvním školním roce pečlivě seznamovali se čtením a psaním, budou slavnostně pasováni na čtenáře. Široké veřejnosti jsou pak určeny besedy. V úterý 7. října v 16 hodin to bude povídání se spisovatelem historických románů Vlastimilem Vondruškou v obřadní síni radnice, ve čtvrtek 9. října ve 14 hodin se mohou zájemci o literaturu setkat v prostorách pobočky Městské knihovny na Baťově s mladým spisovatelem, otrokovickým rodákem Lukášem Pazderou. O týden později 16. října v devět hodin dopoledne se v městské knihovně bude konat cestovatelská beseda nazvaná Barevná Keňa, na které se už tradičně setkají otrokovičtí turisté, knihovníci a cestovatelka Miloslava Abrlová, která bude vyprávět nejen o krásách Afriky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x