Cestující napadl a zranil revizora

ZLÍN - Ve Zlíně napadl a zranil revizora agresivní cestující. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Vojtěch Cekota.

Událost se stala v pátek v trolejbusu na lince 2, a to krátce po půl osmé ráno. Pracovník přepravní kontroly Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice vyvázl z napadení se zraněním a přivolaná sanitka záchranné služby jej po prvním ošetření převezla do nemocnice.

„Incident se stal v blízkosti zastávky Dlouhá v kloubovém trolejbusu na lince 2 ve směru jízdy z Otrokovic na Bartošovu čtvrť. Případ vyšetřuje i policie,“ doplnil Cekota.

Jak se ukázalo, jedenačtyřicetietého revizora napal devětadvacetiletý muž ze Šarov. Oba byli poraněni v obličeji. „Mladší z mužů nám tvrdil, že ho revizor bezdůvodně napadl. Jeho slova ale vyvrátilo i několik ostatních cestujících, kteří událost viděli na vlastní oči,“ podotkl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík. Dodal, že strážníci agresora zadrželi a předali republikovým kolegům. Agresivní cestující měl v dechu 1,9 promile alkoholu.

Zraněný revizor měl vykloubené rameno, prodělal otřes mozku a měl natržené víčko pravého oka. Ve zlínské nemocnici zůstal hospitalizován.

Místo trolejbusu, který zůstal stát v zastávce Dlouhá, vypravila dopravní společnost na linku náhradní autobus. Po vyšetření incidentu musel odjet původní trolejbus, protože byl znečištěn od krve, do vozovny a dopravní podnik jej nahradil jiným vozem.

„Je to politováníhodná událost, při níž byl zraněn náš zaměstnanec jen proto, že si plnil své pracovní povinnosti a kontroloval, zdali mají cestující platné jízdní doklady. Bohužel občas k těmto agresivním útokům dochází. V tomto případě je pozitivní aspoň to, že se fyzický útok nepřenesl na žádného z ostatních cestujících ve vozidle,“ uvedl ředitel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Josef Kocháň.

V letošním roce zaznamenala zlínská opravní společnost už tři jiné fyzické útoky na pracovníky přepravní kontroly, žádný z nich však neskončil hospitalizací. Za účelem zvládání konfliktních situací a předcházení fyzickým útokům absolvují všichni pracovníci přepravní kontroly pravidelně psychologická školení, naposledy dokonce ani ne před dvěma měsíci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x