Luhačovice žijí Evropským týdnem mobility

LUHAČOVICE - Akce u příležitosti Evropského týdne mobility jsou v Luhačovicích v plném proudu. Do kampaně se zapojili například DDM Luhačovice, místní charita i městská knihovna.

Týden mobility odstartovaly o víkendu Cyklozávody na Luhačovické přehradě, až do pátku se budou konat výukové programy pro školy nazvané Dopravní výchova a jízdy zručnosti na mobilním dopravním hřišti. „Akce je určena pro všechny žáky 4. tříd z Luhačovic, Pozlovic, Dolní Lhoty a děti z Mateřské školy Luhačovice,“ řekla ředitelka DDM Luhačovice Eva Tomalová.

Ve čtvrtek 18. září bude v Zámecké zahradě v Luhačovicích k vidění ukázka práce složek Integrovaného záchranného systému, a to od devíti do 11.30 hodin. „Lidé se budou moci těšit na ukázku výcviku služebních koní nebo psů. Akce se uskuteční za každého počasí,“ doplnila Tomalová.

Součástí Evropského týdne mobility bude také výstava modelového kolejiště. V Základní škole Luhačovice ji mohou lidé navštívit ve čtvrtek 18. září od 8.30 do 17 hodin a také v pátek 19. září od 8.30 do 16 hodin.

Luhačovická Charita Svaté rodiny zase v pátek 19. září od osmi do 10:30 hodin zájemcům změří tlak a provede jim odběr glykémie.

Do kampaně se zapojí i Městská knihovna Luhačovice. Ta pro žáky 2. a 3. tříd základní školy připravuje besedu. „V knihovně se formou zábavných scének naučí, jak se chovat v dopravních prostředcích. Také se od Stani Duháně z cykloservisu na názorné ukázce dozví, jaké je správné vybavení kola,“ upřesnila ředitelka knihovny Taťána Heinzová.

Letošní téma Evropského týdne mobility je Naše ulice, naše volba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x