Nová školská koncepce udá směr vývoje zlínských základních škol

ZLÍN - Město Zlín dokončuje novou koncepci školství do roku 2020, která řeší řadu problémů týkajících se základních škol. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Školská koncepce se zaměří například na rekonstrukce a modernizace budov s ohledem na jejich další využití v návaznosti na demografický vývoj, specializace škol i jednotlivých tříd, vytváření podmínek pro mimořádně nadané jedince nebo zájmovou činnost dětí mládeže.

„Školství je mimořádně důležitou oblastí, ve které musíme postupovat systematicky. Tato koncepce by měla udávat směr vývoje v našich základních školách pro příští roky,“ konstatoval primátor Miroslav Adámek, který má na starosti oblast školství.

Koncepce školství je nyní dokončena v pracovní variantě, která se bude finalizovat na základě připomínek do 15. října. Aby se stala oficiálním dokumentem, musí jej schválit radní i zastupitelé.

Součástí koncepce je také aktuální hodnocení úrovně zlínského školství. Náměstek Ústředního školního inspektora Ondřej Andrys konstatoval, že úroveň předškolního a základního vzdělávání ve Zlíně je v mnoha směrech nad průměrem hodnocení v České republice.

Školství je jednou z priorit zlínské radnice. V letech 2010 až 2014 se podařilo zvýšit počet míst v mateřských školách o 309 míst, takže je nyní může navštěvovat 2 419 dětí. Systém přijímání předškoláků od letošního roku výrazně zjednodušil elektronický zápis. Mezi významné investice z poslední doby patří rekonstrukce MŠ Slínová, zateplení 5. ZŠ Komenského II na Havlíčkově nábřeží a 12. ZŠ na ulici Mikoláše Alše na Podhoří, nebo kompletní rekonstrukce největší zlínské školní kuchyně při ZŠ na ulici Okružní a dalších kuchyní v MŠ Kúty a MŠ Štefánikova. Dokončovaná je také rekonstrukce jídelny 8. ZŠ na ulici Komenského, a budují se nové třídy ve školkách na ulicích Družstevní a Luční. Podařilo se vystavět či rekonstruovat řadu hřišť, nejnověji bude v říjnu otevřen unikátní Baobab v MŠ Slovenská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x