Není divu, pořádají tu osmý ročník výstavy hub spojené tradičně s ochutnávkou houbových specialit. Šéfka zdejšího Mykologického klubu Aĺena Filípková odhaluje tajemství vlastní výstavy, ale i zdejší kuchyně.
„Budeme mít kolem 150 druhů hub, ale slibuji, že si u nás lidé pochutnají nejen očima. Tradičně nejvyhledávanějším pamlskem jsou houbové rohlíčky, tedy směs výborných hub v listovém těstíčku. Ale samozřejmě připravíme v hospodě Na Dolině i skvělý houbový guláš, sekanou či huspeninu,“ láká na doprovodný program.
Samotná výstava svědčí četností hub o letošní povedené sezóně, která ještě zdaleka nekončí.
„Už jsme zase viděli malé bedličky, méně známé, ale o to chutnější jsou třeba stročky trubkovité, což jsou houby například na sušení coby koření nebo na vynikající polévku. A les určitě ještě vydá jiná příjemná tajemství,“ dodává orgaizátorka výstavy, která se koná na Salaši v sobotu a v neděli.