Lidem ze zlínské části Mokrá začala sloužit nová knihovna

ZLÍN – Obyvatelé zlínské části Mokrá se dočkali otevření nové knihovny ve zrekonstruovaném polyfunkčním domě, který nahradil starou nevyhovující budovu. Knihovna dostala 2800 knih, které byly po dobu rekonstrukce ve skladu, sdělila ředitelka Krajské knihovny Františka Bartoše Zdeňka Friedlová.

Knihovna sídlí v novém polyfunkčním domě na Mokré, jehož oprava stála téměř pět milionů korun. Budova už od loňského října nabízí víceúčelový sál, čtyři malometrážní byty, kancelář místní části a zázemí pro cestáře. Knihovna je vybavená regály a stoly a přestěhovalo se do ní 2800 knih. „Po dobu rekonstrukce byly uložené v šestačtyřiceti přepravkách ve skladu pobočky na Podlesí. Část knihovního fondu jsme aktualizovali, přebalili a přeznačili. Na čtenáře čekají i novinky, které knihovna nakoupila,“ informovala Riedlová.

Knihovnu na Mokré povede knihovnice Lenka Bělašková. Otevřená bude každé úterý od 14:00 do 17:00. K půjčení bude mít například i knihy, na které lidé běžně v ústřední knihovně čekají i několik měsíců. Patří mezi ně například celá řada severských detektivek od Jo Nesba.

Polyfunkční dům ve Zlíně-Mokré nahradil nevyhovující objekt ze 30. let minulého století, který sloužil jako knihovna a jídelna. Nová budova má pohyblivé uspořádání prostor v přízemí, což umožňuje pořádat různé akce, oslavy a přednášky. Slouží i důchodcům a jejich klubovně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x