Nová kniha byla slavnostně pokřtěna na prvním ročníku Slováckého festivalu chutí a vůní v Uherském Hradišti. „Věřím, že se kuchařka stane základem pro systematickou práci s tradiční gastronomií. Jde jak o zachování tradic a historického dědictví, tak o podporu lokální gastronomie, která je nezbytnou součástí nabídky služeb cestovního ruchu. Takže se jedná o aktivitu přínosnou jak pro místní obyvatele, tak pro návštěvníky regionu,“ hodnotí význam tohoto počinu Květoslav Tichavský, předseda regionu Slovácko a starosta města Uherské Hradiště.
Vydání publikace nebylo podle tajemnice sdružení pro rozvoj cestovního ruchu Region Slovácko Renaty Polišenské vůbec jednoduché. „Na počátku naší snahy byl jen záměr a nadšení, ale neměli jsme ani peníze, ani technické zázemí. Financování jsme zajistili prodejem voucherů prostřednictvím e-shopu. Za pět týdnů jsme prodali přes tisíc voucherů, dokonce i do USA, Rumunska a dalších zemí,“ poznamenala Polišenská. Velkou podporu našlo sdružení i mezi partnery na Slovácku. Původně chtělo sdružení vydat dva tisíce výtisků, kvůli velkému zájmu i přílivu financí se ale plánovaný počet zvýšil ještě o tisíc kousů. „Vydáním kuchařky pro nás péče o gastronomii regionu nekončí. Chceme dostat tradiční recepty do místních restaurací, pořádat gastronomické akce k popularizaci regionální kuchyně. Znamená to spolupráci napříč celým Slováckem,“ dodala Polišenská.
Kuchařka je ke koupi v turistických informačních centrech turistické oblasti Slovácko i u knihkupců.