Valašské Klobouky chtějí opravit koupaliště

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Radnice ve Valašských Kloboukách chce opravit koupaliště. Důvodem je stáří a opotřebovanost areálu, kvůli čemuž se zvyšují náklady na údržbu a opravy, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí valašskokloboucké radnice Sandra Novotná Kollerová.

Město kvůli opravě nechá vypracovat architektonickou studii. „V nejhorším stavu jsou rozvody a čistička vody, které bez výměny pracují od spuštění koupaliště,“ uvedla mluvčí. Dalším závažným problémem je prosakování bazénu. „Denně dochází k velké ztrátě vody a ta se musí za nemalé peníze dopouštět z vodovodního řadu,“ sdělila Novotná Kollerová.

Studie má vedení města doporučit nejlepší a nejvýhodnější řešení oprav. Podle mluvčí odborníci navrhují například vyložené bezénu speciální fólií. „Modernizace koupaliště počítá i se solárním nebo jiným ekologickým ohřevem vody, abychom mohli prodloužit sezonu,“ doplnila Novotná Kollerová.

Areál zatraktivní herní bazénové prvky a větší bufet. Prostor koupaliště se dočká rozšíření, díky čemuž vznikne místo pro bechavolejbal a přírodní koupací jezírko. „Ve chvíli, kdy architekti předají městu studii, začneme hledat peníze. Pokud získáme dotaci, provedeme vše najednou. V opačném případě musíme rekonstrukci rozdělit do několika fází,“ dodal místostarosta Martin Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x