Otrokovice budou mít speciální nástěnný kalendář pro rok 2015

OTROKOVICE – Neobvyklý nástěnný kalendář pro rok 2015 budou mít Otrokovice. Spojením fotografií nejpůsobivějších míst města a uměleckého prvku vzniknou neobvyklé koláže, informovala server Zlin.cz o podobě kalendáře mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Kalendář vydává otrokovická radnice, která požádala o spolupráci dva místní spolky, a to Fotoklub Beseda otrokovice a Rozumění, sdružující otrokovické výtvarníky. „Chtěli jsme ukázat činnost těchto dvou spolků prostřednictívm zajímavých spojení dvou zdánlivě nesourodých objektů, které mohou přispět k novému vnímání díla a k novému pohledu na známá místa našeho města,“ sdělil starosta Otrokovic Jaroslav Budek.

Kalendář představí fotky různých míst v Otrokovicích graficky doplněné o umělecký prvek výtvarníků. Objeví se fotografie náměstí 3. května, rekreačního areálu Štěrkoviště, parku nad Společenským domem nebo řeky Dřevnice.

Křest kalendáře se uskuteční na vernisáži výtvarného salónu v pondělí 3. listopadu v Otrokovické Besedě. Prodejní cena bude činit 85 korun. Prodejní místo bude Turistické informační centrum Otrokovice a knihkupectví na náměstí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x