Valašskokloboucký kalendář představuje fotky města v odstupu let

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice vydala pro rok 2015 vlastní stolní kalendář, který obsahuje fotografie města z minulosti a jejich dnešní verze. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Historické fotografie pocházejí převážně z fotoarchivu Městské muzea Valašské Klobouky, ale i ze soukromých sbírek obyvatel Valašských Klobouk. „Využili jsme také materiál z projektu Základní školy Valašské Klobouky Krajina za školou. Projekt z roku 2006 byl součástí celonárodní akce Proměny regionu, v rámci kterého žáci nejprve od pamětníků shromažďovali staré fotografie a pak v hodinách informatiky pořizovali stejné záběry, ale s odstupem mnoha let. Největší časový rozdíl mezi snímky zachycovaly fotky po velkém požáru města v roce 1896,“ podotkla Kollerová.

Pokud bude o kalendář zájem, má město v plánu pokračovat v jeho vydávání i v dalších letech. „Tentokrát bychom se zaměřili na neznámé fotky z města, objekty z akcí Zet, kulturní a sportovní události a podobně,“ řekl tajemník úřadu Karel Švach.

Kalendář je možné zakoupit od 15. října a stojí 119 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x