V zámku Lešná u Valašského Meziříčí se uskuteční cestovatelské promítání

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ostrovy na druhém konci zeměkoule plné přírodních kontrastů představí cestovatelka Dominika Sommerová na promítání v zámku Lešná u Valašského Meziříčí ve středu 22. října v 17 hodin. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Renata Votrubová.

Od dýmajících vulkánů přes ledovce, neprostupnou buš, dramatické pobřeží až po ovčí pastviny. K tomu svébytná maorská kultura či nekonečné sady jabloní. Vedle série obrázků čeká účastníky povídání o přírodě, kultuře a historii či osobní zážitky z cest po této zemi.

Dominika Sommerová pochází z Valašska a od roku 2009 pracuje jako průvodkyně CK. Se svým společníkem Martinem Hesslerem se specializují na země Balkánského poloostrova. „Vedle Balkánu máme ale jednu velkou slabost – Nový Zéland. Zemi, která má jednu nespornou výhodu – v zimě je tam léto. No, a když nemůžeme na Zéland, vybíráme pro zimní období jinou destinaci, kde se dá ohřát. Ať už je to Asie či Afrika. Cestujeme pěšky, stopem i na kole, zkrátka jak se dá,“ přiblžila cestovatelka Dominika Sommerová.

V rámci promítání si budou moci lidé prohlédnout oba hlavní ostrovy Nového Zélandu od severu k jihu. Chybět nebude ani ukázka dramatické krajiny Pána prstenů, sopky Mt. Egmont nebo horkých pramenů, gejzírů a barevných sirných jezer. „Příchozí seznámíme s kulturou prastarých Maorů. Ve městě Napier vzpomeneme na elegantní umělecký styl Artdeco. Navštívíme největší město Nového Zélandu Auckland i hlavní město Wellington. Promítání potrvá asi hodinu a půl,“ dodala Sommerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x