Bezbariérový chodník v Podlesí bude hotový v listopadu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ještě v letošním roce se valašskomeziříčská místní část Podlesí dočká nového bezbariérového chodníku. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Renata Votrubová.

Stavba první etapy už začala a práce by měly být dokončeny v listopadu. Celkové náklady první etapy budou činit přibližně dva miliony korun a půjdou z rozpočtu města.

V rámci akce vznikne v Podlesí nejen bezpečnější chodník, ale i nová autobusová zastávka. „První etapa se týká úseku vedoucího od náměstíčka podél místní komunikace směrem k restauraci Oprchal. Délka chodníků bude 275 metrů a šířka 1, 65 metru. Během stavby dojde také k úpravě vjezdů na pozemky a úpravě dešťové kanalizace,“ informoval koordinátor dopravních staveb odboru komunálních služeb meziříčské radnice Aleš Cáb.

Nové chodníky budou vybaveny i prvky pro neviomé. „Jak bude postupovat výstavba chodníku, bude položen zcela nový asfaltový povrch přilehlé komunikace, na který si obyvatelé Podlesí museli počkat právě kvůli plánované výstavbě chodníku a kanalizace,“ doplnil místostarosta Valašského Meziříčí Jiří Pernický. V plánu je podle něj také vybudování boční větvě chodníku, která by měla vést až ke vchodu do místní mateřské školy Podlesí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x