Do objetí rovníku na rotopedech se zapojili i senioři z Valašska

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - I v letošním roce se rozhodli čeští senioři společnými silami objet na rotopedech rovník. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová, do projektu se zapojili také senioři z Valašska.

Celorepublikový projekt Rotopedtours a Pěškotours realizuje Národní síť podpory zdraví ve spolupráci a s finanční podporou Ministerstva zdravotnictví ČR a Nadace Krása pomoci Taťány Kuchařové.

Podzimní akce pro seniory vyšších věkových skupin, která začala v Novém Městě nad Metují v roce 2007, se rozšířila do celé České republiky a letos pokračuje osmým ročníkem. Původní zaměření – jízda na rotopedu a sčítání ujetých metrů a kilometrů – je od roku 2010 rozšířeno o aktivní chůzi pro ty, kdo nevlastní rotoped nebo nemohou zvládat jízdu na kole. Cílem je povzbuzení seniorů ke zvyšování pohybové aktivity, jejich aktivizace, zvýšení sebejistoty i obecná podpora zdraví.

„V našem regionu se akce účastní klienti z Domovů pro seniory v Podlesí, Rožnově pod Radhoštěm, Karolince a také Dům sociálních služeb ve Valašském Meziříčí. Celkem v říjnu své výkony počítá více než 100 valašských seniorů,“ doplnila Votrubová.

Akce je ojedinělá svým rozsahem, a to nejen v České republice, ale i v Evropě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x