Valašskoklobouckým dětem zpestří prázdniny promítání v kině

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Speciální nabídku pro podzimní prázdniny, které dětem začínají v pondělí 27. října a potrvají do středy, přináší valašskokloboucké kino. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Program nově digitalizovaného biografu bude po všechny tři dny šitý na míru především nejmenším divákům, které čeká při odpoledních představeních jedna animovaná pohádka za druhou. Na své si ale přijdou i dospělí, pro které jsou připraveny premiéry českých a slovenských filmů a jeden dárek na závěr.

„Podzimní prázdniny od pondělka 27. do středy 29. října budou v našem kině ve znamení maratonu šesti úžasných filmů. Odpolední představení věnujeme dětem, večer jsou pak zváni dospělí diváci. Začneme v pondělí animovanou komedií Zvonilka a piráti, která zaujme všechny holčičky, co mají rády víly a jejich kouzelné příběhy,“ pozvala na úvodní představení Marie Kolajová z valašskoklobouckého infocentra. Všechna dětská promítání začínají v 17 hodin.

Od 20 hodin se pak bude promítat premiéra nové české romantické komedie Intimity. „Divákům bude jistě povědomé prostředí, v němž se bude sedm příběhů o lásce odehrávat, snímek se totiž natáčel ve Zlíně. Záruku kvality pak poskytuje skvělé herecké obsazení,“ doplnila Kolajová.

V úterý odpoledne se mohou dětští návštěvníci těšit na dobrodružství známých figurek v animovaném LEGO příběhu. Hlavní hrdina je průměrnou a obyčejnou postavičkou ze stavebnice, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která může zachránit svět. Na svůj úděl je ovšem absolutně nepřipravená. „Večer zveme diváky na premiéru slovenského dramatu Krok do tmy. Děj nás přenese do 50. let minulého století, kdy se lámaly nejen lidské osudy, ale i charaktery,“  uvedla Kolajová. Promítá se od 19.30 hodin.

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana, to už bude čekat na své malé příznivce ve středu. Jde o animovaný příběh psa a chlapce, kterého si tento talentovaný a nadaný čtyřnohý génius adoptoval. Středeční závěr filmového maratonu bude patřit dokumentárnímu snímku Olgy Sommerové s názvem Magický hlas rebelky. „Dokument je věnovaný pohnutému osudu zpěvačky Marty Kubišové, která pro svůj boj za pravdu musela po roce 1968 nejen zanechat zpívání, ale po podpisu Charty 77 dokonce trpět i nejedno příkoří od StB,“  uzavřela Kolajová. Dokument začne od 19.30 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x