Oslavy vzniku republiky budou i na náměstí v Meziříčí

 VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V úterý 28. října si Česká republika připomene den vzniku samostatného Československa. U příležitosti státního svátku nabízí město Valašské Meziříčí bohatý program, řekla serveru zlin.cz mluvčí tamní radnice Renata Votrubová.

Oslava 96. výročí vzniku Československé republiky se ve Valašském Meziříčí uskuteční tradičně 28. října na náměstí. Akce začne v devět hodin. Od půl desáté se koná pietní akt u pamětní desky na náměstí, u pomníku na Sokolské ulici a v parku Botanika.

Slavnosti se zúčastní nejen představitelé města, ale také zástupci organizací Sokol a Českého svazu bojovníků za svobodu. O hudební doprovod se postará Dechová hudba města Valašské Meziříčí.

Po skončení programu zve Tělocvičná jednota Sokol na třetí ročník závodu pro veřejnost Zborovský závod branné zdatnosti, pořádaný k výročí vzniku Československé republiky. „Závodníci budou moci soutěžit v disciplíně terénní běh, hod granátem na cíl a střelba ze vzduchovky. Registrace účastníků závodu se bude konat od 13 hodin a start propukne v 13.30 hodin. Startovné je 20 korun,“ informovala jednatelka valašskomeziříčského Sokola Jana Rosáková.

Letošní 96. narozeniny republiky nabídnou už dnes ve 14 hodin turistickou vycházku po stopách Tomáše Garrigua Masaryka. Pro děti jsou připraveny soutěže i hry.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x