Vsetín má své první workoutové hřiště

VSETÍN - První workoutové hřiště, tedy hřiště nabízející adrenalinové vyžití zejména mládeži, otevřeli před pár dny ve Vsetíně. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Město Vsetín se rozhodlo navázat na koncepci výstavby a oprav dětských hřišť tím, rozšířilo možnosti využití volného času starším věkovým skupiny mládeže.

V současnosti se totiž stávají mezi mladými lidmi populární takzvané adrenalinové sporty, které je možné provozovat volně v přírodě, městských zástavbách atd. Mezi nimi je na prvním místě takzvaný street workout, který přirozenou cestou vede teenagery k tomu, aby cvičili a žili zdravým způsobem života,“ přiblížila problematiku Čadová.

S prvotní myšlenkou na vybudování workoutového hřiště přišli na jaře letošního roku členové Tělovýchovné jednoty Mez Vsetín z oddílu Seberevolta, který tvoří především středoškoláci a vysokoškoláci ve věku 15 až 25 let. Město Vsetín se je rozhodlo podpořit právě vybudováním venkovního fitness a uvolnilo ze svého rozpočtu 350 tisíc korun.

Tyto finance šly z úspor vzniklých při stavbě sportovně rekreačního areálu u průmyslovky. Nejvhodnější místem pro vybudování hřiště se stal areál tělovýchovné jednoty na Ohradě. Na hřišti byla umístěna řada posilovacích strojů a prvků jako jsou hrazdy, žebřiny, bradla, bradlové lavice včetně řešení dopadových ploch. Je to jakási kombinace většího počtu cvičebních prvků, které lze využít například jako posilování rukou a úchopu při ručkování, lezení a podobně.

„Vybudování venkovního fitness v našem městě mne velmi nadchla. V rámci investic se věnujeme opravám a úpravám hřišť pro menší děti. Workoutové hřiště by mohlo být takovou první vlaštovkou pro náctileté a starší děti k využití jejich volného času,“ řekla před časem starostka Iveta Táborská.

Začalo to u spartských bojovníků a my hrdě tento styl cvičení provozujeme dodnes. Cvičíme s vlastní váhou těla – v tom je to kouzlo, proč si mnozí z nás místo špatné životosprávy a návykových látek, raději pořádně „zashybují“ a dají si do těla. Dělat něco pro své zdraví, motivovat své okolí a hlavně vracení se ke kořenům – z města do přírody, to je to, oč tu běží. Děkujeme všem, co pomohli, díky Vám stojí na Vsetíně skvělé hřiště,“ pochválil František Zehnálek, jeden z členů oddílu Seberevolta.

Workoutové hřiště je nyní zdarma přístupné veřejnosti. Jeho uživatelé se mohou při cvičení občerstvit  v tenisovém areálu. Vstup na hřiště je na vlastní nebezpečí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x