V Otrokovicích budou nově v zimě udržovat i cyklostezku do Zlína

OTROKOVICE - Technické služby v Otrokovicích budou letos v zimě udržovat všechny silnice o celkové délce 48 kilometrů a větší část chodníků a cyklostezek o délce 46 kilometrů. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí města Romana Stehlíková, nově byla do plánu zimní údržby zařazena i cyklostezka podél Dřevnice na Zlín.

Méně frekventované chodníky budou ošetřovány až v závislosti na provozních a ekonomických možnostech.

Stálou pohotovost zimní údržby budou zajišťovat dvě skupiny po sedmi pracovnících včetně dispečera. „K dispozici máme vhodnou mechanizaci pro zajištění kvalitní údržby chodníků i silnic. V průběhu běžných pracovních směn nebo i v případě kalamitních situací jsou pro včasné zvládnutí údržby nasazování další pracovníci a mechanizační prostředky,“ doplnil jednatel Technických služeb Otrokovice Vladimír Plšek.

Ve skladu posypových materiálů je připraveno 300 tun posypového písku na chodníky a 50 tun soli na silnice, která bude podle potřeby průběžně doplňována. Z ekonomických a klimatických důvodů je doba stálé zimní pohotovosti zkrácena a potrvá od 14. listopadu 2014 do 27. února 2015. V případě nepříznivého počasí může být tato doba operativně prodloužena. Část mechanizačních prostředků je však připravena už od konce října pro případ nepříznivého počasí v dřívějším období.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x