Prázdniny mění otevírací dobu v rožnovském muzeu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm reaguje na podzimní prázdniny mimořádnou otevírací dobou i cenou vstupného. Serveru Zlin.cz to uvedl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Nad rámec běžné otevírací doby bylo muzeum otevřeno v pondělí a v úterý 28. října zase muzeum nabídne pro zájemce zvýhodněné vstupné. „Za cenu běžného vstupného ve všech kategoriích mohou zájemci navštívit exteriéry areálu Valašské dědiny. V ceně vstupenek do všech areálů jsou zároveň možnosti prohlídek výstav, které se na půdě muzea aktuálně konají,“ upřesnil Jindřich Ondruš, ředitel muzea.

Muzeum bude pro návštěvníky uzavřeno v době od 3. listopadu do 4. prosince. Areál se znovu otevře 5. prosince u příležitosti Mikulášského večera. Na programu budou prohlídka areálu, oživené expozice areálu s ukázkou předvánočních lidových zvyků a přípravami na Vánoce. V Mikulášské družině v letošním roce budou i postavy, které nejsou při obchůzkách obvyklé – například kobyla s vojákem, žid nebo smrtka. V době od 8. do 12. a od 15. do 17. prosince se v muzeu uskuteční Vánoce na dědině. Jde o tradiční program pouze pro objednané školy a skupiny s ukázkami zimních prací, přípravy Vánoc a vánočního zvykosloví. Dne 13. prosince pak široká veřejnost může do muzea zamířit na Vánoční jarmark, 20. a 21. prosince, vždy v 17 hodin, bude na programu Živý betlém a 26. prosince ve 14 a v 16 hodin se pak návštěvníci mohou těšit na Štěpánskou koledu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x