Ve Zlínském kraji si připomenou vznik samostatného Československa

ZLÍNSKÝ KRAJ - Na řadě míst Zlínského kraje se bude v úterý vzpomínat na vznik samostatného Československa. Serveru Zlin.cz to řekli mluvčí jednotlivých měst.

Například ve Vsetíně se pietní akt uksuteční před památníkem T. G. Masaryka v Palackého ulici. „Setkání, na kterém vystoupí i mužský pěvecký sbor Lumír, začne v 15 hodin,“ konstatovala mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Na vznik samostatného Československa zavzpomínají také v Uherském Hradišti. Pietní akt vypukne v 18 hodin na Komenského náměstí a příchozí se mohou těšit i na vystoupení smíšeného pěveckého sboru Svatopluk. „V rámci oslav vzniku ČSR navštíví přípravný výbor Bratrství Čechů a Slováků památná místa Milana Rastislava Štefánika a T. G. Masaryka. Ještě před pietním aktem bude kino Hvězda promítat Ostře sledované vlaky, a to od 15 hodin,“ doplnil mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma. Projekce filmu je zdarma.

Pietní akci chystají také v Holešově. „Lidé si tu významné výročí mohou společně připomenout v 17 hodin u pomníku T. G. Masaryka,“ dodal Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Od vzniku samostatného Československého státu uplyne v úterý 96 let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x