"Na magistrátu jsou všechny prsatý"

31. října se v Dílně (bývalé Divadélko v klubu) odehraje první repríza zbrusu nové absurdní komedie z pera divadelního ředitele Petra Michálka. Jmenuje se Venca a soudě dle reakcí premiérových diváků, je na co se těšit.

Michálek tuto hru nazkoušel s trojicí amatérských herců: kastelánkou vizovického zámku Janou Pluhařovou, manažerem uherskobrodské Zbrojovky Richardem Velískem a populárním hospodským Martinem Čurdou Juříkem. Společné při této příležitosti založili amatérské sdružení Divadlo pracujících.

„Venca je hra věnována Zlínu, protože je mimo jiné právě o něm. Celý děj se odehrává v jednom paneláku na Jižních Svazích,“ říká autor. Pikantní je, že se tak děje přesně 20.10.2010, tedy těsně po tehdejších komunálních volbách, takže dojde i na politiku. Martin Čurda Juřík k tomu dodává: „Moje nejoblíbenější replika je Na magistrátu jsou všechny prsatý. Jsem rád, že tyhle fórky na premiéře zabraly. Jednou jsem měl dokonce potlesk na otevřené scéně. To jsem ještě nezažil.“

Představení trvá sedmdesát minut. Pobaví i dojme. Hraje se ve stolové úpravě, takže během večera můžete i mírně popíjet.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x