Dílna zlínského divadla nabídne detektivní komedii Manželské vraždění

ZLÍN – Detektivní komedie Manželské vraždění se od listopadu přesune do Dílny zlínského městského divadla. V předešlých prostorách jsou totiž v plánu stavební práce, vysvětlila serveru Zlin.cz mluvčí Městského divadla Zlín Veronika Jurčová.

„Loftový apartmán v MAX2 musíme opustit, protože se tam bude stavět,“ vysvětlil přesun ředitel Městského divadla Zlín a zároveň režisér inscenace Petr Michálek. Poslední repríza se v někdejším svitovském areálu uskuteční 29. října a je vyprodaná. Reprízu 10. listopadu už bude hostit divadelní klub. „Intimní atmosféra zůstane zachována, v prodeji bude vždy jen omezený počet lístků. Ještě jsou volná místa,“ doplnil Michálek.

Manželské vraždění je první velkou společnou hereckou příležitostí manželů Romany a Zdeňka Julinových. Změna prostředí jim nijak nevadí. „Těšíme se. Budeme mít nový obývák a přestěhujeme si akorát peřiny, hrnky a svatební fotku,“ usmála se Romana Julinová. „Hrát v luxusním bytě byla nová a zajímavá zkušenost, za kterou jsme vděční. Stejnou atmosféru jsme ale schopni navodit i v klubu, který je možná prostorem ještě více inspirativním,“ doplnila herečka.

Hra vypráví o tom, že se manžel Gilles po nejasném úrazu hlavy a ztrátě paměti vrací z nemocnice. Manželka Líza se mu snaží pomoci a připomíná mu jejich dosavadní společný život. Postupně vycházejí najevo překvapivé okolnosti a divák sleduje měnící se Líziny výpovědi a stále nové a nové verze jejich minulosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x