Situaci s muničním skladem ve Vrběticích přijede řešit ministr vnitra

VRBĚTICE - Neutěšená situace po výbuchu skladu munice ve Vrběticích na Valašskokloboucku si ve čtvrtek vyžádá osobní návštěvu ministra vnitra  i obrany. Server Zlin.cz o tom informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Ve skladu byla uložena pěchotní a dělostřelecká munice a po explozi je rozeseta po okolí. Pyrotechnici se snaží munici postupně likvidovat, stále se ale z postiženého areálu ozývají neřízené výbuchy. Kvůli bezpečnosti museli být před časem evakuovány stovky obyvatel z okolních obcí.

„K návštěvě Milan Chovanec také přizval ministra obrany Martina Stropnického. V odpoledních hodinách se ve Valašských Kloboukách uskuteční také tisková konference, které se kromě ministra vnitra a ministra obrany zúčastní i policejní prezident Tomáš Tuhý a hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák,“ doplnila Kozumplíková.

V souvislosti s explozí skladu byla zřízena speciální telefonní linka 974 666 555, na které lidé mohou dostat informace týkající se výbuchu skladu, ale také zde mohou nahlásit  škody na majetku způsobené explozí nebo nález munice. Bezpečnostní okruh kolem epicentra výbuchu ve vzdálenosti 1,2 kilometru zůstává nadále uzavřený a nepřetržitě střežený policisty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x