Zlínští karatisté vybojovali zlato a bronz na Světovém poháru v Ženevě!

Mezinárodní federace tradičního karate ITKF sídlící ve Švýcarsku pořádala uplynulý víkend Světový pohár dětí s podtitulem „Childern for peace“ který, se konal v Ženevě. Celkově se zůčastnilo přes 400 závodníků ze 24 zemí světa.

Součástí otevírací ceremonie, byla ukázka karate izraelského teamu složeného z arabských a židovských dětí. Stejně tak jsme byli svědky ukázky karate v podání teamu složeného z ukrajinských a ruských karatistů. Děti soutěžily rozdělené do věkových a výkonnostních kategorií dle barev pásků.

Zlínské karatisty na místě zastupovali Jáchym Prokop, Ondřej Sabol, Aneta Zelinová, Michal Pavlík, Matěj Peca, Martin Pavlík, Dominik Zelina, Luisa Prokopová a Mikuláš Přecechtěl. Dětem se i přes velkou konkurenci dařilo postupovat v jednotlivých kategoriích do dalších kol, kde však dříve či později našly své přemožitele.

Už dopolední část však přinesla první cenný kov pro ČR a také zlínskou Akademii a to bronzovou medaili pro Luisu Prokopovou v kategorii Group C – 6.-4. kyu, ale také zásadní informaci o tom, že zlínský závodník Mikuláš Přecechtěl postupuje do odpoledního finále, kde se o zlato ze Světového poháru dětí utká s Jakubem Slusarczykem, jehož trenérem je Pawel Janusz – aktuální Mistr světa v kategorii Kata seniorů nad 21 let. Odpolední finále pak přineslo historicky první zlato pro ČR z dětského světového poháru, když Mikuláš Přecechtěl předvedl perfektní kata a jednoznačně přesvědčil rozhodčí, ale také přítomné diváky o tom, že nejcennější kov v kategorii Group B – 9.-7.kyu oprávněně putuje do Zlína.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x