Strážník si zašel na svačinu a cestou chytil zloděje

ZLÍN – Šéf mě vykořisťuje – tak vysvětloval lup v supermarketu muž, kterého při krádeži přistihl nakupující strážník. O případu řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínské městské policie Pavel Janík.

Velké překvapení čekalo v den státního svátku dopoledne pětatřicetiletého zloděje ze Zlína, který se vypravil krást do supermarketu na sídlišti Jižní Svahy. Když si totiž bezostyšně skládal zboží namísto do nákupního košíku do svého batohu, spatřil jej při této činnosti strážník Městské policie Zlín z místního okrsku, který si do stejné provozovny zašel v době přestávky koupit svačinu.

Strážník si muže pohlídal a poté, co zloděj prošel pokladnou a zaplatil jen pár drobností, ho muž zákona zastavil. „Vyzval jej k vydání odcizených věcí. Ukázalo se, že muž se pokusil odcizit lahůdky a alkohol v celkové hodnotě 659 korun,“ řekl Janík.

Zloděj se snažil situaci vysvětlit a své jednání omluvit. „Řekl, že jeho zaměstnavatel ho vykořisťuje. On se má teď účastnit oslavy narozenin kamaráda a nechce na ni přijít s prázdnýma rukama,“ popsal výmluvy zloděje Janík.

Přestupek proti majetku s mužem nakonec strážník vyřešil uložením blokové pokuty. Ukradené zboží se poté vrátilo zpátky do regálů prodejny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x