Na zimní údržbu vyčlenila zlínská radnice téměř 14 milionů korun

ZLÍN - Během nadcházející zimy budou Technické služby Zlín zajišťovat ve městě údržbu 247 kilometrů silnic, 140 kilometrů chodníků, 264 zastávek MHD, 69 přechodů pro chodce a 14 mostů a lávek. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Řadu úkonů budou muset Technické služby zajistit ručně. Především půjde o úklid přechodů pro chodce a zastávky MHD, ty zabírají celkem plochu o velikosti 16 tisíc metrů čtverečních.

Po městě bude postupně rozmístěno 641 nádob s posypový materiálem, které se budou průběžně doplňovat. V ulicích se objeví i 401 kusů jednorázových pytlů.
„V některých místních částech bude, stejně jako v loňském roce, omezeno použití soli. Tímto rozhodnutím vycházíme vstříc obyvatelům, kteří si tuto změnu přáli,“ konstatoval Dvořák.

Úklid silnic mají Technické služby rozdělený do tří stupňů podle důležitosti jednotlivých komunikací. U těch, které jsou zařazené do prvního stupně, bude zmírnění závad ve sjízdnosti zajištěno do čtyř hodin od výjezdu mechanizace. U komunikací zařazených do druhého stupně do 12 hodin a u  třetího stupně do 48 hodin.
Do tří stupňů podle důležitosti jsou rozděleny i chodníky ve městě. U těch nejvíce frekventovaných budou odstraněny závady ve schůdnosti do 12 hodin od skončení spadu sněhu.  U chodníků druhého stupně do 36 hodin, z třetího stupně do 72 hodin.

Na zimní údržbu město vyčlenilo 13 milionů 770 tisíc korun. Jde o přibližně stejnou částku jako předchozí zimu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x