Rožnovský most U Janíků je po rekonstrukci opět v provozu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Po rozsáhlé rekonstrukci je opět v provozu most u křižovatky U Janíků v Rožnově pod Radhoštěm. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Tomáš Gross.

Oprava mostu trvala déle než čtyři měsíce. Investorem stavby (rekonstrukce mostu a jeho rozšíření) byl Zlínský kraj. „Cílem rekonstrukce mostu bylo po technické stránce odkrytí a oprava konstrukčních prvků tak, aby most mohl sloužit v plné zátěži další desítky let. Po funkční stránce šlo o zvýšení průjezdnosti vybudováním tří jízdních pruhů,“ upřesni krajský radní pro dopravu Jaroslav Kučera s tím, že rekonstrukce mostu u křižovatky U Janíků stála 9,946 milionu korun a byla ze 70 procent hrazena z dotací EU, konkrétně z Regionálního operačního programu.

„Most přes Bečvu je druhou ze tří staveb, které by ve společné symbióze měly významně pomoci průjezdnosti Rožnova a bezpečnosti silniční dopravy ve městě. První stavbou byla lávka pro pěší, která už slouží veřejnosti. Druhou stavbou byla rekonstrukce mostu a jeho rozšíření a třetí stavbou, která na uvedené naváže v příštím roce, bude rekonstrukce křižovatky U Janíků na silnici I/35,“ doplnil Jaroslav Kučera.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x