Světová volejbalová extratřída ve Zlíně. Dynamo Moskva vyhrálo 3:0

Sladká i poněkud hořká odměna za jarní bronz v extralize. Zlínská Fatra nakoukla po letech do volejbalové Evropy.  Přivítala v Poháru CEV hvězdami nabitý tým Dynamo Moskva. Nejen tři olympiští vítězové ukázali, že evropská špička hraje poněkud jinak. Ale Zlínští navzdory prohře 0:3 při konfrontaci se superkvalitou nikterak nepropadli. A zkušenosti se budou hodit.

První set ukázal, jak těžké je bušit do dvoj i trojbloků kdesi ve výšce téměř tří a půl metru. Co se daří v extralize, tentokrát tak snadno nešlo. Hosté vstoupili do zápasu výborně a vyhráli 25:16.

Možná uspokojení, možná mírné podcenění, možná zlepšený výkon domácích a ztráta zbytečného ostychu. Druhý set – to byla bitva o každý míč a velká škoda nejtěsněji ztracené koncovky z domácího pohledu 23:25.

I ve třetím dějství domácí hodně zlobili favorita, vedli o několik bodů a vypadalo to, že uhrají set. Jenže od stavu 16:13 se zasekli, Moskvané zabrali a vyhráli 25:20. Odveta asi bude formalitou i tak čeká na Fatru další konfrontace s evropskými kluby ve Vyzývacím poháru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x