Sparta si se Slováckem poradila. Vyhrála v Uherském Hradišti 2:0

Jestli mohl být někdo z domácích spokojen, pak asi jedině pokladník. Více než 7 a půl tisíce diváků nechodí do Uherského Hradšitě na fotbal každý den. Jenže, jestliže měli domácí velkou převahu v hledišti, na hřišti už to bylo spíše naopak.

Šok přišel ještě před zahajovacím hvizdem, na poslední chvíli nahradil nejlepšího ligového kanonýra Doška Dočekal. A byl to také on, téměř stejně urostlý forvard, který smazal nudu úvodních minut, když docela šikovně hlavičkoval po centru z pravé strany, míč ale zamířil asi metr vedle tyče Štěchovy branky.

Hostům také zřetelně chyběl špílmachr Matějovský, navíc se brzy zranil Vácha, ale domácí toho využít nedokázali. Bojovnost nestačila, chyba zvaná kardinální přišla ve 38. minutě. Kalouda ve snaze vypíchnout míč jej poslal do vlastního vápna tak nešťastně, že Dočkalovi stačilo přesně zamířit a Heča byl bezmocný.

Pojišťovací gól přidali hosté po přestávce. To běžela 58. minuta. Důrazný Konate využil opakovaného váhání slováckých beků a z levé strany už dal jasně najevo, kdo bude brát bodový zisk.

Ve 14. kole Synot ligy prohrálo Slovácko s pražskou Spartou 0:2.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x