Město Čadca se představí ve Valašském Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Slovenské město Čadca a jeho nejvýznamnější kulturní a turistické zajímavosti se v úterý 18. listopadu představí ve Valašském Meziříčí. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí meziříčské radnice Renata Votrubová.

V Muzejním a galerijním centru zámku Žerotínů bude v 10 hodin zahájena vernisáž výstavy s názvem Turistické atraktivity města Čadca. Výstava potrvá do konce roku. O dva dny později své turistické pozoruhodnosti představí Valašské Meziříčí v Domu kultúry v Čadci.

Slovenské město Čadca je partnerským městem Valašského Meziříčí. V roce 2005 podepsala obě města Dohodu o partnerství. Pravidelné návštěvy zástupců obou měst se konají zejména při příležitosti významných kulturních akcí. Výstava Turistické atraktivity měst Valašské Meziříčí a Čadca je tak pokračováním dlouhé řady zajímavých setkání obyvatel obou partnerských měst. 

„Pro návštěvníky výstavy je připravena videoprojekce o městě Čadca. Zájemci se mohou také těšit na modely nejvýznamnějších staveb ve městě,“ prozradil Petr Zajíc z odboru školství, kultury a sportu.

Ve čtvrtek 20. listopadu v 10 hodin se v Domě kultúry v Čadci uskuteční slavnostní vernisáž výstavy, kde své turistické atraktivity představí město Valašské Meziříčí. „Naším cílem je ukázat, co všechno může Valašské Meziříčí jako turistický cíl našim slovenským sousedům nabídnout. K vidění budou reprodukce dobových plánů a vyobrazení města a okolí z 18. a 19. století. Návštěvníci se také mohou těšit na modely zámku Žerotínů či farního kostela Nanebevzetí Panny Marie,“ prozrazuje Petr Zajíc.

Akce je spolufinancována Evropskou unií z prostředků Fondu mikroprojektů spravovaného Regionem Bílé Karpaty. Cílem mikroprojektu je podpořit rozvoj cestovního ruchu v obou městech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x