Rožnovské náměstí ozdobí vánoční strom a betlém

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovské Masarykovo náměstí ozdobí za dva týdny vánoční strom a betlém. Dvanáctimetrový smrk stříbrný, který se na náměstí objeví za dva dny, věnovala městu rodina Vlastimila Slováka z Hážovic, řekl serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Poprvé bude součástí náměstí po dobu adventu také takzvaný Betlém karpatského lidu, který město instaluje díky projektu Tradice bez hranic. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu a představení Betlému karpatského lidu se uskuteční v pátek 28. listopadu v 16,30.

„Rozsvícení vánočního stromu se v Rožnově stalo tradiční součástí před-adventního kalendáře. V letošním roce se dvanáctimetrový stříbrný smrk poprvé rozsvítí v pátek 28. listopadu a součástí akce bude také slavnostní představení tzv. Betlému karpatského lidu, jehož součástí je 20 postav osob a zvířat. Betlém karpatského lidu bude na náměstí umístěn každoročně v době adventu,“ řekla starostka Rožnova Markéta Blinková.

V rámci programu se představí Trombitáši Štefánikovci ze slovenské Nimnice, Krúžek štyr tet z Rožnova a součástí pátečního podvečera bude také ukázka z lidové hry Živý betlém.

Při samotném rozsvícení stromu se rozžehne 24 světelných girland, které obsahují celkem 4800 LED diod. Součástí vánoční výzdoby Masarykova náměstí je také 107 ozdobných prvků a girland, které budou rozvěšeny po celém obvodu náměstí.

Projekt Tradice bez hranic je spolufinancován z prostředků Fondu mikro-projektů, spravovaného Regionem Bílé Karpaty. Součástí tohoto mikro-projektu jsou tyto aktivity:

vydání knihy Rožnov – město dřevěné, vydání mapy dřevěných kostelů moravsko-slovenského pomezí,slavnostní představení Betlému karpatského lidu a vánoční program Večer při svíčkách, který se uskuteční 14. prosince ve Valašském muzeu v přírodě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x