Noc divadel si lidé užijí i ve Zlíně

ZLÍN - Do celoevropského projektu Noc divadel se letos 15. listopadu opět zapojuje Městské divadlo Zlín. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Celodenní program láká na oblíbenou „akci baterka“, pohádku i koncert pro všechny, kterým se po nabité sobotě nebude chtít spát.

V 10 hodin je ve Velkém sále na programu derniéra prapohádky podle oblíbených večerníčků O človíčkovi. Po ní bude následovat focení s herci a autogramiáda. V 17 hodin se ve foyer uskuteční křest kalendáře, který nafotili herci s dětmi s postižením z Rehabilitačního stacionáře na Nivách. Moderovat ho bude Radoslav Šopík a zahraje kapela Stromy. Chybět nebude malé občerstvení. V 19 hodin zvou divadelníci do Velkého sálu na legendární muzikál Voskovce a Wericha Divotvorný hrnec. Po něm se mohou diváci v doprovodu herců vydat na dobrodružnou cestu setmělým divadlem. Sraz je ve 22 hodin u hlavní pokladny. Lidé by si s sebou měli vzít baterky. Noc divadel pak ve 22.30 hodin zakončí v divadelním klubu Dílna koncert cabaretpunkové kapely Franc Alpa.

„Jako bonus nabízí divadlo v rámci Noci divadel akci 1+1 na vstupenky. Využít ji mohou zájemci v pokladně divadla v sobotu 15. listopadu od 18 do 22 hodin, a to na jakékoli představení divadla v listopadu a prosinci včetně premiér komedie Dokonalá svatba a prvního dílu ságy o baťovcích Baťa Tomáš, živý. Nabídka se nevztahuje na silvestrovské představení,“ doplnila Jurčová.

Noc divadel je součástí projektu European Theatre Night, který prezentuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě vždy třetí listopadovou sobotu už od roku 2008. European Theatre Night se v roce 2013 účastnilo deset evropských zemí (Belgie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, ČR, Chorvatsko, Maďarsko, Rakousko, Srbsko, Slovensko a Slovinsko), zapojilo se 400 divadel a institucí ze 120 měst. V České republice se první ročník Noci divadel konal 16. listopadu 2013. Zúčastnilo se jej 80 amatérských i profesionálních divadel a souborů z 25 českých a moravských měst a navštívilo jej přes 40 tisíc diváků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x