Dobrodruh Fikáček povypráví v Meziříčí o Beringově úžině

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ze dvou stran Beringovy úžiny. Tak se jmenuje vyprávění cestovatele, fotografa a dobrodruha Alberta Fikáčka, které si mohou poslechnout lidé ve čtvrtek v meziříčském Adraklubu Zdraví, řekla serveru Zlin.cz mluvčí tamní radnice Renata Votrubová.

Besedu, která začne v 17,30, uspořádal Adraklub Zdraví ve spolupráci se Zdravým městem Valašské Meziříčí. Vstup na akci je volný. Beseda se bude konat ve vegetariánské jídelně a kavárně Vitalita na ulici Svěrákova ve Valašském Meziříčí.

Albert Fikáček cestuje stopem po Evropě už od svých čtrnácti let. Poprvé vkročil na černý kontinent v sedmnácti letech a sám. Od té doby kouzlu cestování zcela podlehl. Na svém kontě má například Irák, Súdán, Mali, Senegal, Mauritánii, Egypt, Západní Saharu, Indie, Bangladéš, Kanada, USA, Turecko a mnohé další. Kromě klasických expedic například postavil již dvě lodě z plastových lahví a s druhou se pokusil přeplout Středozemní moře.

„Dovolujeme si vás pozvat na krátký výlet na oba břehy Beringovy úžiny. Beseda o  mrazivé Aljašce a Čukotce se uskuteční v meziříčské Vitalitě. O čtrnáct dní později, tedy 4. prosince, bude mluvit valašský světoběžník Martin Ondráček ve stejnou hodinu a na stejném místě pro změnu o Havaji,“ pozval František Tomanec z meziříčského Adraklubu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x