Kapacita školek se zvýšila o dvě třídy

ZLÍN - Kapacita mateřských škol zřizovaných městem Zlín se rozrostla o další dvě třídy. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Otevřeny byly v MŠ Družstevní a MŠ Luční, náklady na jejich zřízení dosáhly výše tří milionů korun.

„Obě nové třídy pomůžou vylepšit situaci na sídlišti Jižní Svahy, které se dlouhodobě s nedostatkem míst pro předškoláky potýká,“ konstatovala náměstkyně primátora Kateřina Francová, do jejichž kompetencí oblast školství patří.

V MŠ Družstevní má nová třída kapacitu 26 míst. Vznikla v prostorách, které v minulosti využívala nezisková organizace. V rámci stavebních úprav zde došlo k rekonstrukci sociálního zázemí, výdejny pokrmů, šaten pro děti i personál, kompletní výměně podlahových krytin nebo krytů na topení s nápaditým využitím veškerých úložných prostor mezi radiátory. „Třídu jsme vybavili zcela novým nábytkem, lehátky, lůžkovinami, ale i pomůckami pro pohybové, hudební, poznávací, tvořivé a jiné činnosti, nechybí ani nové hračky. Došlo také na menší opravy, ať už výměny dveří, vypínačů, zásuvek nebo osvětlení,“ sdělila Iveta Žárská, vedoucí odboru školství magistrátu. Dodala, že MŠ Družstevní má nyní kapacitu čtyři třídy, do kterých chodí 84 dětí.

Nová třída v MŠ Luční nabízí 28 míst a vznikla v prostorách, které v posledních letech sloužily k výuce oborů Základní umělecké školy. Průběh rekonstrukce a vybavení třídy je podobné, jako v případě MŠ Družstevní. MŠ Luční nyní disponuje kapacitou 168 míst v šesti třídách a je v současné době jednou z největších školek, které zřizuje město.

Celkem se nyní nachází ve 22 městských MŠ 91 tříd, do nichž dochází 2 384 děti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x