Otrokovickou linku MHD 55 čekají změny

OTROKOVICE - Nové jízdní řády začnou platit pro období od 1. prosince 2014 do 30. června 2015 na linkách MHD Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. Jak se dotknou linky 55 v Otrokovicích, řekla serveru Zlin.cz mluvčí tamní radnice.

U většiny pozměněných spojů dochází k posunu odjezdu o pět minut dříve či později. U některých spojů linky MHD číslo 55 dochází ke zrušení spoje tím, že budou nahrazeny linkou číslo 70.

V případě tří spojů se ruší linky bez náhrady. Jedná se o spoje, které byly původně vyvolány potřebou zajistit dopravu žáků a studentů do škol, zejména ZŠ Mánesova, Gymnázium a SPŠ Otrokovice.Dle provedeného dotazníkového šetření mezi žáky a studenty na začátku měsíce října letošního roku došlo ke snížení poptávky. Z tohoto důvodu také ubylo školních spojů.

„Prioritami města Otrokovice při provozování MHD je zejména zachování návaznosti na spoje do/ze Zlína, zachování návaznosti na vlaky, nasazení bezbariérových vozů, časový interval spojů dvacet minut od 19 hodin v pracovní dny a interval patnáct minut v dopravním sedle v pracovní dny,“ sdělila vedoucí dopravně-správního odboru Městského úřadu Otrokovice Renáta Krystyníková.

U městských akcí, které mají vliv na MHD, jako jsou například Michalská pouť, Májová pouť, rozsvícení vánočního stromu, a další, je Dopravní společnost Zlín – Otrokovice připravena operativně zvýšit kapacitu tím, že nasadí kloubové vozy či přidají posilový spoj.

Nové jízdní řády si mohou lidé vyhledat na webových stránkách www.dszo.cz od 24. listopadu 2014.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x