Tři zlínské školky mají nové kuchyně

ZLÍN – Tři zlínské mateřské školy zřizované městem - MŠ Družstevní, MŠ Kúty a MŠ Štefánikova - mají k rekonstruované a nově vybavené kuchyně. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

V případě školky Štefánikova, která byla postavena v roce 1937, bylo nutné při rekonstrukci kuchyně dbát na to, že se nachází v památkové zóně. „Přesto se podařilo prostory kuchyně zvětšit a moderně vybavit. Jsou zde nyní například konvektomaty, dotykové a digitálně ovládané pánve a další příslušenství,“ konstatovala náměstkyně primátora Kateřina Francová.

V mateřské škole Kúty, která byla otevřená v roce 1979, byly při rekonstrukci kuchyně instalovány nové rozvody vody, elektřiny a odpadů. Instalováno bylo také osvětlení, v budově jsou nové obklady, podlahy a vzduchotechnika.

V MŠ Družstevní, která byla prvním zařízením tohoto druhu na Jižních Svazích a funguje už od roku 1975, bylo odstraněno nevyhovující dispoziční řešení kuchyně. „Je zde také nové odsávací zařízení, takže už není nutné větrat okny,“ sdělila Francová. Dodala, že další práce byly podobné jako u zbylých dvou rekonstruovaných kuchyní.

Ve všech třech mateřských školách se při rekonstrukci pamatovalo i na zázemí kuchyně, sklady, prostory šaten a sociálního zařízení pro personál, a výdejny jídel. Zastaralé vybavení, které neodpovídalo novým hygienickým normám, bylo nahrazeno moderním a účelným z nerezu. Všechny tři rekonstrukce přišly na 10 milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x