Silnice II/432 na Kroměřížsku je na dvou úsecích opravená

KROMĚŘÍŽSKO – Rekonstrukce dvou úseků na silnici II/432 na Kroměřížsku dokončilo v listopadu Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK). Jde o silniční průtah ve Zdounkách a spojnici mezi Koryčany a Jestřabicemi, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí kraje Gabriela Sýkorová Dvorníková.

Dílo v celkové hodnotě přibližně 45 milionů korun podpořila dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava.

Ve Zdounkách se cesta opravovala přímo v obci. Celková délka obnoveného úseku je 1,5 kilometru. Stavební úpravy spočívaly v obnově obrusné a ložné vrstvy vozovky včetně lokálních sanací dalších živičných vrstev. Byla odfrézována obrusná a ložná vrstva v tloušťce deseti centimetrů a zpětně byly položeny dvě živičné vrstvy. Šířka silnice je nyní osm metrů. Na silnici vznikly podélné odstavné pruhy. Vozovka je nově odvodněna. V křižovatce se silnicí vedoucí od Morkovic byl vybudován ostrůvek ze žulových kostek. Po rekonstrukci je také zastávkový pruh osobní linkové dopravy ve směru na Koryčany a vodorovné i svislé dopravní značení. Celá rekonstrukce přišla na 16,8 milionu korun.

Mezi městem Koryčany a jeho místní částí Jestřabice se na jihozápadním okraji Zlínského kraje rekonstruovala silnice II/432 v délce 2 165 metrů. V úseku dlouhém 700 metrů byl vyměněn asfaltobetonový kryt. Ve čtyřech dalších úsecích silnice byly navíc sanovány propadlé kraje komunikace. Kvůli zabezpečení dvou sesuvných míst byly vybudovány dvě pilotové zdi v délce 105 a 170 metrů. Rekonstrukce stála 27,8 milionu korun.

„Do rekonstrukcí silnice II/432 jsme od roku 2010 investovali z prostředků Zlínského kraje a fondů Evropské unie dohromady více než 160 milionů korun. Myslím, že to motoristé, kteří tudy projíždějí, poznají,“ uvedl ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x