Závody v potápění na nádech přinesly v Luhačovicích dva národní rekordy

LUHAČOVICE - Hned dva národní rekordy, český a polský, přinesly letošní závody v potápění na nádech, které se konaly v Luhačovicích. Serveru Zlin.cz to uvedla za pořádající Czech Apnea Team Pavlína Procházková.

Letošní sedmý ročník mezinárodních závodů sice poznamenala nízká účast, na druhou stranu podle pořadatelů nebyla nouze o kvalitní závodníky. „Obvykle se závodů účastní kolem čtyř desítek potápěčů, letos čítala startovací listina 17 jmen. Nízkou účast ovlivnilo to, že se v Rakousku a Německu rozhodli na poslední chvíli uspořádat podobné závody, takže soutěžící se rozptýlili po všech třech místech,“ vysvětlila Procházková.

Závod se v Luhačovicích uskutečnil v prostorách Městské plovárny a Zlín Cup 2014 zároveň ukončil letošní závodní sezonu freedivingu v Česku. Potápěči se mezi sebou utkali ve dvou disciplínách – statické apnoi a dynamické apnoi bez ploutví. Obě disciplíny si na konto připsaly po jednom národním rekordu. Ve statické apnoi se o něj postarala Češka Gabriela Grézlová, a to výkonem sedm minut a 13 sekund. Polský národní rekord se pak podařil Emilii Biała, která v dynamické apnoi zvládla uplavat 147 metrů.

Mezinárodního závodu Zlín Cup se tradičně účastní potápeči z Česka, Slovenska a Polska. První ročníky se konaly ve Zlíně, poslední čtyři roky ale pořadatelé přemístili dějiště závodů do Luhačovic.

Celkové výsledky:

Ženy:
1. místo Gabriela Grézlová CZE
2. místo Julia Kozerska POL
3. místo Jana Balounová CZE

Muži:
1. místo Krzysztof Dąbrowski POL
2. místo Kamil Vyštejn CZE
3. místo Martin Pros SVK

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x