Slovácké léto v Uherském Hradišti vyneslo 100 tisíc korun na benefici

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Letošní Slovácké léto v Uherském Hradišti vyneslo 100 tisíc korun na benefici. Peníze si rovným dílem rozdělí Domov pro osoby se zdravotním postižením Medlovice a Diakonie Českobratrské církve evangelické – středisko Cesta Uherské Hradiště, informovala mluvčí akce Petra Kučerová.

Organizace převzaly šek na benefiční účely o víkendu. „V letošním roce jsme neorganizovali tombolu, a tak jsme se trochu obávali, zda se nám podaří získat dostatek peněz pro dobrou věc, nejlépe aby to byla vyšší částka než loni. Nakonec se nám povedlo naše benefiční aktivity zapojit například i do Letní filmové školy, Slavností vína a dalších kulturních akcí, což bylo dobrým krokem,“ uvedl hlavní organizátor Marek Pochylý.

„Velmi si vážíme především dlouhodobé spolupráce se Slováckým létem. Letos jsme se na různých akcích zapojili do prodeje plyšáků i s klienty. Podobné aktivity jsou pro jejich život velmi důležité. Finance využijeme na vybudování cvičné kuchyně pro naše starší dívky,“ prozradila vedoucí medlovického domu Eva Copláková.

Výší částky byla překvapená i ředitelka hradišťské Diakonie Zuzana Hoffmannová. „Díky benefici se mimo jiné veřejnost dozví o tom, co děláme, a to je pro nás taky důležité. Peníze použijeme na provoz denního stacionáře pro klienty s postižením,“ řekla Hoffmannová.

Do Slováckého léta se zapojilo na 800 sportovců a na všechny akce přišlo na 20 tisíc diváků. „Nesmírně nás těší, že mají čísla vzestupnou tendenci,“ dodal Pochylý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x